Team Leader Sales m/v

40 uur per week

Ervaren Team Leader Sales gezocht. Kun jij wensen van klanten vertalen naar concrete acties en deze uitzetten bij je collega’s en leveranciers? Heb je ruime ervaring met adviserend verkopen en wil je werken in een snelgroeiende internationale organisatie? Dan zijn wij op zoek naar jou.

Ons bedrijf

ICL is een Rotterdams ‘niet lullen maar poetsen’ productiebedrijf dat wereldwijd opereert. Wij ontwikkelen en produceren hittebestendige afdichtingen en isolatiematerialen voor gasgestookte toestellen zoals cv-ketels.

Het aanbod van ICL is uniek. Wij ontwikkelen producten op maat volgens specificaties van de klant en verkopen deze vervolgens seriematig aan klanten in 24 landen. Onze organisatie in het kort: service, innovatie, kwaliteit, plezier.

De functie

Een werkdag als Team Leader Sales bij ICL ziet er als volgt uit.

Je opent je mail en inventariseert en prioriteert vragen van klanten en collega’s. Je stelt het besproken wekelijkse actieplan bij waar nodig.

Samen met je Sales team controleer je de status van verschillende productontwikkelingsprojecten bij je collega’s van Engineering. Je informeert je klanten voordat zij daarom vragen.

Voor een key account project dat in een vroeger stadium zit, calculeer je de kosten in ons ERP-systeem en breng je een initiële offerte uit.

Je opent onze projectmanagementtool en bekijkt de geplande taken. Je stuurt enkele opvolgingsmails waarin je informeert naar testresultaten en projectstatus.

Je hebt nog een meeting over de slagingskans van een nieuwe aanvraag met Engineering en een andere met Productie om een gevalideerd product te implementeren in productie.

Aan het eind van de dag heb je een conference call met een belangrijke Amerikaanse key account. Je hebt je collega’s van QC en Engineering bij je en jij leidt het gesprek.

De functie is divers en je fungeert als spin in het web. Je hebt contact met klanten, Productie, Engineering, Prototyping, QC en Supply Chain. Daarnaast werk je zelfstandig aan verschillende optimalisatietrajecten. Onder je verantwoordelijkheden vallen aansturing van het Sales team, klantretentie, new business development, acquisitie, forecasting en project management. We zijn een snel groeiend en daardoor dynamisch bedrijf. Er is constant ruimte voor verbetering.

Wat verwachten we van jou?

Je hebt een commerciële achtergrond, bent communicatief vaardig en durft beslissingen te nemen. Je vindt het prettig om contact te onderhouden met klanten en kan kraakhelder communiceren via mail en telefoon. Je houdt van aanpakken en kan goed zelfstandig te werk gaan. Je bent commercieel onderbouwd, daadkrachtig en pragmatisch. Je kunt prioriteiten stellen en communiceert makkelijk op verschillende niveaus in een organisatie.

Je komt tot je recht in een klein professioneel team met korte lijnen, een informele sfeer en directe communicatie. Je hebt de flexibiliteit om mee te bewegen met een groeiende en innovatieve organisatie.

Wat breng je mee?

  • HBO werk- en denkniveau;
  • minimaal 5 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie;
  • ervaring met adviserend verkopen;
  • communicatief vaardig;
  • affiniteit met techniek;
  • vloeiend in Nederlands en Engels in woord in geschrift; Duits of Frans is een pré;
  • vaardig met MS Office (Word en Excel) en ERP-systemen;
  • organisatorisch sterk;
  • secuur en oog voor detail.

Is dit iets voor jou? Neem dan contact op met onze HR Manager, Mirjam van Bokhoven via mirjam@iclbv.nl of 010 – 462 58 76.