Supply Chain medewerker m/v

40 uur per week

Het bedrijf

ICL ontwikkelt en produceert hoog-temperatuurbestendige pakkingen en isolatiematerialen die excelleren in duurzaamheid. Ons doel is om globaal erkend te worden als dé innovator en probleemoplosser voor verbrandingstechniek.

Onze klanten zijn voornamelijk producenten van gasgestookte toestellen zoals cv-ketels en gashaarden. Het doel van ICL is om deze producenten te helpen met het efficiënter maken van hun producten, (rook)gaslekkage te voorkomen en bestaande problemen op te lossen. Dit doen wij door in nauwe samenwerking met de klant maatwerkoplossingen te ontwikkelen.

ICL levert vanuit haar fabriek in Rotterdam aan klanten in meer dan 20 landen. Deze klanten zijn in toenemende mate gevestigd buiten de EU. Als groeiende organisatie zoekt ICL nu ondersteuning in het Supply Chain team. Het huidige team bestaat uit 2 FTE die wordt vervuld door 3 collega’s.

De functie

ICL‘s Supply Chain afdeling is geïntegreerd met de afdeling Logistics. Supply Chain is verantwoordelijk voor de orderflow binnen ICL: verkooporders, afnameprognoses, voorraadbeheer, inkooporders, productieplanning en transport.

In de huidige samenstelling, richt één FTE zich op de orderintake en transport en één FTE richt zich op planning en inkoop.

Als Supply Chain medewerker ben je een spin het web. Je ondersteunt je collega’s met order-intake en transport. Hierbij werk je samen met Warehouse. Ook heb je veel contact met transporteurs om zendingen voor te bereiden en met klanten over de status van hun orders.

Daarnaast werk je mee aan planning, inkoop en het optimaliseren van de Supply Chain informatiestromen en werkprocessen. Je schakelt daarvoor met Sales, Productie en Inkoop.

Functie-eisen

Je hebt kennis van – en ervaring met exporteren naar werelddelen buiten de EU, zoals de VS en Azië. Je bent bekend met HS-codes, incoterms en exportdocumentatie. Je hebt ervaring met het maken van afspraken met transporteurs en 3PL’s.

Samen met het team kijk je kritisch naar de huidige werk- en documentatieprocessen. Je draagt verbeteringen aan op het gebied van kostenreductie, (interne) serviceverbetering en procesoptimalisatie.

  • afgeronde opleiding Logistiek of Supply Chain op minimaal MBO-niveau;
  • minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring in een soortgelijke functie;
  • kennis van exportprocessen buiten de EU en douane-afhandeling;
  • vaardig met MS Word, Outlook, Excel en ERP-systemen;
  • goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in zowel woord als geschrift;
  • goed kunnen functioneren in teamverband;
  • je voelt je thuis in een snel veranderende organisatie;
  • communicatief, oplossingsgericht en servicegericht;
  • zelfstandigheid en nauwkeurigheid in de eigen werkzaamheden;
  • ervaring met procesoptimalisatie is een pré.

 

Herken jij jezelf in dit profiel? Neem dan contact met ons op.