Senior Sales Engineer (Accountmanager Binnendienst) m/v

40 uur per week

Commerciële regelneef gezocht. Krijg jij voldoening van klanten helpen? Je eigen projecten coördineren? Nieuwe producten ontwikkelen? Business scoren? Dan zijn wij op zoek naar jou.

De functie

Een werkdag als Accountmanager Sales Binnendienst bij ICL ziet er als volgt uit.

Je opent je mail en je inventariseert en prioriteert vragen van klanten en collega’s. Je verdeelt de taken over het team. Je stelt het besproken wekelijkse actieplan bij waar nodig en helpt collega’s met planning.

Je controleert de status van de sample-productie voor een belangrijk project bij je collega’s van Prototyping en informeert de klant.

Voor een ander project dat in een vroeger stadium zit, calculeer je de kosten in ons ERP-systeem en breng je een offerte uit.

Je opent onze projectmanagementtool en bekijkt de geplande taken. Je stuurt enkele opvolgingsmails waarin je informeert naar testresultaten en projectstatus.

Je hebt een nog een meeting over een nieuwe aanvraag met Engineering en een andere met Productie om een gevalideerd product te implementeren.

De functie is divers en je fungeert als spin in het web. Je hebt contact met klanten, Productie, Engineering, Prototyping, Kwaliteit, Logistiek en Inkoop. Daarnaast werk je zelfstandig aan verschillende optimalisatietrajecten. We zijn een snel groeiend en daardoor dynamisch bedrijf. Er is constant ruimte voor verbetering.

Wat verwachten we van jou?

Je hebt een commerciële achtergrond, affiniteit met techniek en bent communicatief vaardig. Je vindt het prettig om contact te onderhouden met klanten en kan kraakhelder communiceren via mail en telefoon. Je houd van aanpakken en kan goed zelfstandig te werk gaan. Je bent commercieel onderbouwd, daadkrachtig en pragmatisch. Je kunt prioriteiten stellen en communiceert makkelijk op verschillende niveaus in een organisatie.

Je komt tot je recht in een klein professioneel team met korte lijnen, een informele sfeer en directe communicatie. Je hebt de flexibiliteit om mee te bewegen met een groeiende en innovatieve organisatie.

Wat breng je mee?

  • MBO/HBO werk- en denkniveau
  • minimaal 3 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie (bijvoorbeeld Binnendienst Accountmanager), ervaring in een productiebedrijf is een pré,
  • communicatief vaardig;
  • affiniteit met techniek;
  • vloeiend in Nederlands en Engels; Duits of Frans is een pré;
  • vaardig met MS Office (Word en Excel) en ERP-systemen;
  • organisatorisch sterk, kan zelfstandig werken en overzicht houden;
  • secuur en oog voor detail.

Is dit iets voor jou? Neem dan contact op met onze HR Manager, Mirjam van Bokhoven via mirjam@iclbv.nl of 010 – 462 58 76.