Administratief Logistiek medewerker m/v

40 uur per week

Het bedrijf

ICL ontwikkelt en produceert hoog-temperatuurbestendige pakkingen en isolatiematerialen. Onze klanten zijn voornamelijk producenten van gasgestookte toestellen zoals cv-ketels, warmtewisselaars, branders, schoorstenen en gashaarden. Het doel van ICL is om deze producenten te helpen met het efficiënter maken van hun producten, (rook)gaslekkage te voorkomen en bestaande problemen op te lossen. Dit doen wij door in nauwe samenwerking met de klant maatwerkoplossingen te ontwikkelen. Wij positioneren ons dan ook als een innovatieve en servicegerichte organisatie. ICL is in het bezit van meerdere patenten en werkt momenteel hard aan nieuwe en unieke producten. Wij leveren vanuit onze fabriek in Rotterdam aan klanten wereldwijd.

Als groeiende organisatie zoekt ICL nu ondersteuning in het Logistics team. Het huidige team bestaat uit 1 FTE die wordt vervuld door 2 deeltijdfuncties.

De functie

ICL levert zo’n 1000 artikelen aan 140 klanten in 20 landen. Vrijwel ieder artikel is uniek. Het artikelbestand is vastgelegd in een ERP-systeem, waarin ook de orderverwerking, facturatie en overige bedrijfsprocessen worden geregistreerd.

Je werkt nauw samen met de collega’s van Warehouse. Hier worden de verzendingen gereed gemaakt en aangeboden aan transporteurs. Ook heb je veel contact met klanten en leveranciers om zendingen voor te bereiden. Aanvullend werk je samen met de afdelingen Supply Chain en Sales inzake planning, leverdata en prijsafspraken. Samen met het team kijk je kritisch naar de huidige werk- en documentatieprocessen. Je draagt verbeteringen aan en voert deze door.

Naast het ontwikkelen van maatwerkoplossingen, onderscheidt ICL zich van haar concullega’s op het gebied van service en snelheid. Je schakelt snel, bewaakt het overzicht en draagt oplossingen aan die werken voor zowel de klant als je collega’s.

Functie-eisen:

  • afgeronde MBO-opleiding in de richting van logistiek;
  • minimaal 2 jaar ervaring in een soortgelijke functie;
  • zelfstandigheid en nauwkeurigheid in de eigen werkzaamheden;
  • vaardig met MS Word, Outlook, Excel en ERP of CRM;
  • goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in zowel woord als geschrift;

Herken jij jezelf in dit profiel? Neem dan contact met ons op.

Wij bieden:

  • marktconform salaris;
  • 27 vakantiedagen en 10 ADV-dagen;
  • uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals bedrijfsmasseur en bedrijfsfysiotherapeut;
  • leuke collega’s, indirecte sfeer en korte lijnen;
  • veel zelfstandigheid in het werk